S  A  N     D  I  E  G  O ,               C  A
BECKER  RESIDENCE
 
For this typical tract house overlooking Mission Bay, the clients wanted to enlarge and open up the living room, dining room, and kitchen.  The design expands half of the existing house back 14 feet to connect with the existing garage forming a great room with kitchen, dining, living and entertainment areas.  A single unifying sloped roof raised above the existing roofs allows for high clerestory windows on all four sides of the room bringing in an abundance and balance of natural light. The roof creates a large and protective overhang at the entry.  Within the great room volume a lower flat soffit defines the kitchen area.  Within this soffit indirect uplighting bounces light off the higher ceiling. Another soffit, just above the cherry wood kitchen cabinetry and finished to match, also has uplighting. A series of walnut shelves on the beige colored cement plaster end wall provide display for the clients various collections. Large sliding glass doors at the front open up the great room to a new deck and panoramic views of Mission Bay beyond.
KITCHEN
BEFORE
GREAT ROOM - under construction
SECTION AT GREAT ROOM
VIEW FROM SOUTHEAST
FLOCK ARCHITECTURE ROBERT FLOCK HOME DESIGN REMODEL RESIDENTIAL ARCHITECTURE KITCHEN REMODEL BATHROOM REMODEL MASTER BEDROOM SUITE REMODEL HOUSE REMODEL FAMILY ROOM REMODEL GREAT ROOM ARCHITECT ARCHITECT HOUSE DESIGN FLOCK ARCHITECTURE REMODELING ARCHITECT HOUSE DESIGN FLOCK ARCHITECTURE SAN DIEGO CALIFORNIA GREEN DESIGN SUSTAINABLE DESIGN GREEN DESIGN GREEN BUILDING LEED ENVIRONMENTAL DESIGN HOME DESIGN REMODELING