S  A  N    D  I  E  G  O ,                        C  A
 
BARNWELL  RESIDENCE
 
Having been added onto multiple times over the years, this existing Pacific Beach house was in need of a cohesive design to pull it altogether and improve its lackluster character.  For the remodel large double dormers were added to the upstairs master bedroom suite and are repeated at the back garage and studio buildings.  The large corner dormer windows at the master bedroom suite provide expansive views of the nearby hillside to the east and  a large tree to the west and give the house a distinctive character. The entry is reworked relocating the front door and  making use of the existing unused front porch for the new entry. A terra cotta colored wall that begins at the entry continues out into the yard as a masonry wall and encloses the side and rear yards.  The back of the house is reorganized to enlarge the family room and provide a powder room.  French doors at the corner of the family room open to the new large deck shaded by a trellis. The look of the deck trellis is carried into the family room ceiling further connecting the spaces visually. A wide set of steps from the deck lead to the back buildings with their matching dormers.
BEFORE
FAMILY ROOM
POWDER  ROOM
M. BEDROOM
GARAGE / STUDIO
M. BEDROOM
ENTRY
FLOCK ARCHITECTURE ROBERT FLOCK HOME DESIGN REMODEL RESIDENTIAL ARCHITECTURE KITCHEN REMODEL BATHROOM REMODEL MASTER BEDROOM SUITE REMODEL HOUSE REMODEL FAMILY ROOM REMODEL GREAT ROOM ARCHITECT ARCHITECT HOUSE DESIGN FLOCK ARCHITECTURE REMODELING ARCHITECT HOUSE DESIGN FLOCK ARCHITECTURE SAN DIEGO CALIFORNIA GREEN DESIGN SUSTAINABLE DESIGN GREEN DESIGN GREEN BUILDING LEED ENVIRONMENTAL DESIGN HOME DESIGN REMODELING